Christoffer Nyman och hans Norrköping ligger nu sist i allsvenskan.

Norrköpings allsvenska mardrömssäsong fortsätter.

Efter ett sent insläppt mål mot Västerås ligger laget nu sist i allsvenskan.

Matchen såg länge ut att sluta med ett kryss, 1–1.

Men sedan hamnade bollen hos Herman Magnusson utanför straffområdet som smällde till. 2–1 till Västerås och glädjefnatt hos hemmalaget.

För Norrköping innebär förlusten att laget nu ligger sist i allsvenskan.

– Det är klart att det är väldigt, väldigt tungt när de gör mål i 90:e. Det är en otrolig träff som han får. Så det är otroligt tunga känslor just nu, säger Norrköpings Christoffer Nyman till Max.

Dramatiskt blev det också i matchen mellan Häcken och Elfsborg. Elfsborg vann med 5–3 på bortaplan – efter inte mindre än tre mål på tilläggstid.

Stabil vinst för Djurgården

I en annan del av allsvenskan spelade Djurgården stabilt mot Värnamo och vann med 1–0. Vinnarkonceptet var det starka försvaret.

– Det ska vara tufft att göra mål på Djurgården, säger Djurgårdens Marcus Danielsson i Max.

Genom den här segern gick Djurgården på nytt upp på andra plats i tabellen. En framgångsfaktor är lagets starka försvar. Faktum är att Djurgården bara släppt in tolv mål den här säsongen, vilket de är bäst med tillsammans med ledande Malmö.

Marcus Danielsson, som var tillbaka efter en skada, förklarar i Max varför det är så svårt att göra mål på Djurgården:

– Vi lägger ner otroligt många löpmeter och offrar oss för varandra. Det ska vara tufft att göra mål på Djurgården.

Detta fick Värnamo känna på när de åkte till Stockholm.

Djurgården kontrollerade den första halvleken och det starka försvarsspelet gjorde att Värnamo hade svårt att komma till avslut.

Fint mål

En trygghetsbonus för Djurgården var också ledningsmålet, som Deniz Hümmet gjorde i 16:e minuten. Han fick till ett mäktigt skott, några meter utanför straffområdet, och bollen gick i krysset. Otagbart för Värnamos målvakt Jonathan Rasheed.

I andra halvlek spelade Djurgården säkert och Tokmac Nguen hade också ett ribbskott i den 67 minuten. I slutet av matchen gick Värnamo för kvittering och strax före slutet på ordinarie matchtid hade Gustav Engvall en bra chans. Men närmare än så kom aldrig Värnamo.

Söndagens sista match: Kalmar 0–1 Brommapojkarna.