Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Amanda, Rasmus

Reinfeldt om skandalen: Helt oacceptabelt

Publicerad 2024-10-21 18.09

Svenska Fotbollförbundets ordförande Fredrik Reinfeldt. Arkivbild.

Fredrik Reinfeldt menar att skandalscenerna nådde en ”ny nivå” när Stockholmsderbyt tvingades avbrytas efter inkastad pyroteknik.

”Det är olyckligt att fotbollen ännu en gång får stå åt sidan”, säger Svenska fotbollförbundets ordförande.

Söndagens Stockholmsderby mellan Djurgården och Hammarby avbröts, efter att bangers och annan pyroteknik kastats in, och spelades i stället klart under måndagen inför tomma läktare.

Sedan dess har olika åsikter haglat in både från högt uppsatta politiker och representanter från klubbarna och Svensk elitfotboll (Sef).

Nu har även Svenska fotbollförbundets ordförande, Fredrik Reinfeldt, uttalat sig och menar att avbrottet var en planerad akt för att påverka resultatet.

”Vi fick se en ny nivå av koordinerade aktioner från supporterhåll i syfte att påverka matchresultatet. Det är olyckligt att fotbollen ännu en gång får stå åt sidan och det inträffade är helt oacceptabelt”, säger Reinfeldt i ett pressmeddelande från förbundet och fortsätter:

”Vi ser behovet av fortsatt diskussion om att nå ändamålsenliga åtgärder i syftet att förhindra ordningsstörningar på läktarna.”

Fotbollsförbundet skriver vidare att de har en pågående dialog med Sef om skandalscenerna.