Sportbladet

Dagens namn: Uno

Möregårdh hyllas hemma i Eslöv: "Jättekul"

Cecilia Klintö/TT

Clara Nyblom/TT

Publicerad 2024-08-13 18.15

Truls Möregårdh tas emot som en hjälte när han återvänder hem till Eslöv efter de stora framgångarna i OS i Paris, där det blev silver i både singel och lagtävlingen.

Från scenen blir han utnämnd både till en ljuvlig påg och ett skånskt Eiffeltorn – och till hedersmedborgare i Eslöv.

– Ni är helt underbara som har kommit hit. Tack för all stöttning, säger Truls Möregårdh till folkhavet på Stora torg.

”Eslöv älskar Truls” står det på mångas tröjor och barnen viftar med svenska flaggor.

Det här har han sett fram emot efter det extrema livet i en OS-bubbla där han presterat på topp. Det bästa med Eslöv är sammanhållningen, tycker Truls Möregårdh.

– Det är bara att kolla på hur många som kommer för att hylla en som gjort det bra i en sport, det är fantastiskt att de engagerar sig så mycket i det. Jag har sett bakelser med mitt namn på och allt möjligt, så det betyder jättemycket att en kommun vill göra så mycket för en.

Lamis al-Omar är egentligen inte intresserad av sport, men Truls har hon följt tillsammans med sönerna Owais, 8 år, och Faiad, 11. Nu vill båda spela pingis.

– Vi bor här i Sverige och vi vill fira med andra svenskar. Vi är mycket glada, säger Lamis al-Omar.

Torgfesten avslutas med ett selfie-rally, där alla som vill får kliva upp i en rosa jättestol och få en bild tillsammans med OS-stjärnan.

Nu ska han få vila ut ett tag – han skulle behöva sova tolv timmar om dagen för att ta igen sig, säger han. Långt därborta i horisonten väntar EM i Österrike i höst.

– Jag funderar verkligen noll på den tävlingen just nu och tar det verkligen som det kommer och jag är superglad över det som hänt, säger Truls Möregårdh.