Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

AIK:s svar på buropen: "Lider med dem"

David Hjorter/TT

Publicerad 2024-07-07

John Guidetti som gjorde allsvensk comeback efter skadeuppehåll deppar under söndagens fotbollsmatch i herrallsvenskan mellan AIK och Kalmar FF.

AIK:s spelare och tränare har förståelse för hemmapublikens burop efter 1–2-förlusten mot Kalmar FF i den allsvenska omstarten.

– Vi lider med dem, säger John Guidetti.

AIK buades ut av hemmapubliken på Friends arena både efter första halvlek, underläge 0–1, och efter slutsignalen av den allsvenska omstarten mot Kalmar som slutade 1–2.

Från AIK:s ståplatssektion Norra stå sjöng flera supportrar ”Vi vill se AIK” som en uppmaning till klubbens spelare och ledare.

– Jag har full förståelse för deras reaktion, säger målvakten Kristoffer Nordfeldt.

Även när de skriker ”Vi vill se AIK”?

– Hundra procent.

Henok Goitom gjorde sin första match i sin andra sejour som AIK:s tillfällige huvudtränare.

I och med att Värnamo besegrade IFK Göteborg med 2–0 föll AIK från nionde till tionde plats i tabellen. Upp till serieledande Malmö, som besegrade Halmstad med 5–1, har AIK 18 poäng.

– Har man spelat i AIK länge så vet om att kravet är väldigt högt här. Där är vi just nu. Vill man kanske se en förändring på två veckor? Ja, det vill man. Man pratar om långsiktighet inom fotboll. Men samtidigt, är du i AIK måste du både ha det långsiktiga och det kortsiktiga tänket nära till hands. För tänker du bara långsiktigt, då överlever du inte i AIK, säger Goitom om publikens burop.

Anfallaren John Guidetti var tillbaka efter ett långt skadeuppehåll och hade likt Nordfeldt och Goitom förståelse för supportrarnas frustration.

– Så klart. Vi vet ju själva. Det är inte så att vi står här och är lyckliga, tjoar och tjimmar. Vi lider med dem. Men jobbet tar vi, vi gnuggar och har jobbat stenhårt, säger han.