Dagens namn: Amanda, Rasmus

Skellefteå med efterlängtad seger efter straffar

Publicerad 2024-10-22 21.41

Skellefteås målvakt Linus Söderström. Arkivbild.

Efter tre raka förluster är Skellefteå tillbaka på vinnarspåret igen – mycket tack vare storspel från målvakten Linus Söderström.

På tisdagskvällen blev det seger med 4–3 mot Linköping efter straffar.

Matchens första mål lät vänta på sig till mitten av den andra perioden – mycket tack vare Skellefteåmålvakten Linus Söderström, som i den första perioden stod för en superräddning som rånade Christoffer Ehn på 1–0-målet.

– Det enda jag ser är ett öppet mål. Jag kunde knappt tro att var sant men det var en jävla räddning det, sade Ehn till TV4 Play i periodpausen.

”Glad jag kunde rädda den”

– Det höll på att bli en riktig kalldusch men jag är glad att jag kunde rädda den, säger Söderström själv om situationen.

I stället blev det Remi Elie som såg till att hemmalaget Linköping tog ledningen, när han satte sitt fjärde mål för säsongen.

Skellefteå skulle dock komma tillbaka. Först genom Oscar Lindberg, som kvitterade till 1–1 – och bara minuter senare såg Pär Lindholm till att Skellefteå hade en 2–1-ledning med sig in i den andra periodpausen.

Det såg också ut som att västerbottningarna var på väg mot en efterlängtad trepoängare, trots att Linköping kvitterade till 2–2 tidigt i tredje perioden. Martins Dzierkals såg nämligen till att återta ledningen för Skellefteå när han ordnade 3–2 för gästerna.

Straffläggning fick avgöra

Med blott nio sekunder kvar av tredje perioden kom dock Linköpings kvittering, när Ehn äntligen fick dit pucken, och förlängning väntade.

Den blev mållös – bland annat sedan Lindberg bränt en straff – och straffläggning fick avgöra. Där var Skellefteå starkast och kunde se till att säkra två poäng.

– Det är ett steg i rätt riktning, men vi är fortfarande missnöjda, säger Söderström.