Ibrahimovic: "Vi gjorde för många misstag"

Publicerad 2017-01-15

Fotboll. Hans nick räddade en poäng till Manchester United.

Men Zlatan Ibrahimovic var inte helt nöjd med prestationen.

– Vi gjorde för många misstag, sade han efter 1-1 mot Liverpool.

På pluskontot: Poängen som svensken räddade i slutet av mötet på Old Trafford.

På minuskontot: Spelet under den första halvleken.

Det var Zlatan Ibrahimovics kvicka analys kort efter 1-1-matchen mot Liverpool.

– Vi fick en poäng med oss och det är bra men vi gjorde inte vår bästa match. Vi gjorde för enkla misstag. Vi spelade fel i början av matchen och vi borde hela tiden ha spelat som vi gjorde i andra, sade han i Viasats sändning.

– De spelade med hög press och det gjorde att vi gjorde många misstag i vårt uppbyggnadsspel. I andra var vi mer direkta.

En andra chans

Tränaren José Mourinhos taktiska ändring gav resultat.

Och det var Zlatan Ibrahimovic som klev fram när Manchester United behövde det som mest. När han med pannan skarvade in 1-1-målet i den 84:e minuten räddade han en poäng från rivalmötet med Liverpool.

Svensken stationerade sig i gästernas straffområde och såg först på när inhopparen Marouane Fellaini nickade Waynes Rooneys inlägg i stolpen. Bollen hamnade sedan vid Antonio Valencias fötter. Sekunden senare böjde svensken på knäna och nickade in kvitteringen bakom Simon Mignolet.

– Vi fick en andra chans och jag försökte bara se till att träffa målet. Det var ett bra inlägg, sade Ibrahimovic.

Fullträffen var Ibrahimovics 14:e i Premier League och innebär att han delar ledningen i skytteligan med Chelseas Diego Costa och Arsenals Alexis Sánchez.

Misstag av Pogba

Ett av Manchester Uniteds alla misstag stod Paul Pogba för - och det resulterade i Liverpools 1-0-mål.

Först tappade fransmannen sin markering under en Liverpool-hörna och när han sedan försökte reparera situationen slog han till bollen med handen.

Det gjorde att domaren Michael Oliver inte hade något val.

Straffen var lika given som att gästernas tränare, Jürgen Klopp, skickade fram James Milner till den vita punkten i David de Geas straffområdet. Straffen var hårt slagen och de Gea var chanslös.

Efter Liverpools ledningsmål brände Zlatan Ibrahimovic en frispark och Henrich Mchitarjan fick inte till något bra avslut när han var fri med Mignolet.

Målet skulle dock komma, och det var så klart Ibrahimovic som skarvade in kvitteringen med sex minuter kvar att spela av ordinarie tid.

– Vi ville vinna, vi ville minska glappet till topplagen. Vi har inte förlorat på 15, 16 matcher eller något... Vi är där, vi ger inte upp, sade Ibrahimovic.

I söndagens andra match slog Evertons Romelu Lukaku till för tolfte gången den här säsongen. Kevin Mirallas ökade på till 2-0 innan tonåringarna Tom Davies och Ademola Lookman hittade rätt och fastställde slutresultatet till 4-0 i hemmamötet med Manchester City.

TT