Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Helge

Poängmakarna levererade för LHC

Publicerad 2014-02-08

Linköping verkar vara det sämsta laget med de bästa spelarna.

Mot AIK klev poängmakarna fram och hämtade upp tre måls underläge till seger med 5-4.

– Jo, alltså. Vi vet ju att vi kan, säger matchvinnaren Pär Arlbrandt.

Linköping ser i statistiken ut att vara ett succélag i årets SHL. Tre av de fem främsta i poängligan (1. Pär Arlbrandt, 4. Simon Hjalmarsson, 5 Chad Kolarik) är Linköpingsspelare. Laget har gjort näst flest mål i serien.

Baksidan är att Linköping också är i topp när det kommer till insläppta mål - och ligger precis ovanför kvalstrecket.

– Vi har inte haft något bra försvarsspel helt enkelt. Vi har släppt motståndarna alldeles för billigt och har inte hjälpt vår målvakt med returer heller. Vi har jobbat bra men vi har jobbat fel. Jag hoppas att vi kan rätta till det nu på slutet, säger Pär Arlbrandt, som gjorde fyra poäng i matchen.

31-åringen, ursprungligen från Jönköping, fick se en svag defensiv även mot jumbolaget AIK mot lördagen. En urstark tredjeperiod offensivt resulterade ändå i vinst.

Efter 7.39 gjorde AIK:s Marcus Nilsson 1-0 när han placerade pucken i mål från tekningscirkeln efter passning från Mattias Janmark. Även återvändaren Michael Nylander, 41, noterades för en passning. Matchen var den andra i AIK-tröjan och under uppehållet tas beslut om Nylander ska spela kvar inför stundande kvalserie.

Guntis Galvins, som kom till AIK i januari, gjorde sitt första mål i den 16:e minuten. I den andra perioden matade AIK på och när Christian Sandberg gjorde 4-1 på straff trodde många att det var klart.

Inte då.

– Vi vet ju att vi kan komma tillbaka från underläge så länge vi inte släpper in några fler, så att säga (skratt).

Linköping reducerade snabbt genom Jonas Almtorp.

I tredje kom uppvisningen av ligans toppar. Simon Hjalmarsson reducerade mitt i perioden och 4-4 gjorde Chad Kolarik efter 15.45.

Pär Arlbrandt blev matchhjälte i 5-4-vinsten.

– Sjögren (Mattias) drog på sig två killar och slog en jättebra pass till mig. Det var friläge och jag lyckades göra mål.

Just nu leder han poängligan i SHL med 62 poäng, tio före tvåan Joakim Lindström.

– Det är kul att bidra till laget och göra mycket poäng. Man skulle ljuga om man skulle säga annat, säger Pär Arlbrandt.

Efter OS-uppehållet återstår sex omgångar.