Femte EM-guldet för Mattsson

Publicerad 2016-03-09

Brottning. Det tog inte en minut för Sofia Mattsson att säkra sitt femte EM-guld i brottning.

Hon besegrade vitryskan Iryna Kuratjkina på fall efter 53 sekunder. Det var hennes fjärde fallseger under gulddagen i Riga.

– Det här var ett väldigt bra genrep inför OS, säger Mattsson till Radiosporten.

Sofia Mattsson imponerade stort på sin väg mot sitt femte EM-guld i karriären.

Inte minst i finalen. Mattsson tog två poäng redan efter 25 sekunder. Efter 53 sekunder var EM-guldet klart då Mattsson fått ned vitryskan på mattan.

– Det har varit en väldigt bra turnering. Jag ville gärna vinna och få med mig självförtroende inför sommaren, säger Mattsson som har OS i Rio de Janeiro som sitt stora mål.

– Man får känna på mästerskapsnerverna och får skärpa till sig lite. Det är ett bra kvitto på att man ligger bra till, även om vissa dela behöver finslipas.

I semifinalen besegrade Sofia Mattsson tyskan Nina Hemmer på fall efter 1.59. Dessförinnan hade det blivit fallsegrar både i första omgången och i kvartsfinalen.

– Jag ville verkligen vinna semifinalen för att säkra en medalj, säger hon.

26-åringen från Gällivare, som brottas i 53-kilosklassen, mötte och besegrade Iryna Kuratjkina, även i Klippan Cup för en tid sedan.

Mattssons fyra fallsegrar på fyra matcher gjorde att den totala tiden på mattan i EM blev 5 minuter och 38 sekunder.