Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Thern: "Det är som att spela juniorfotboll"

Daniel Kihlström/TT

Uppdaterad 20.40 | Publicerad 20.10

Värnamos lagkapten Simon Thern ordnade straffen som ledde till 1–1 borta mot serieledaren Malmö FF.

Rutinerade Simon Thern fixade en straff borta mot serieledaren Malmö FF.

Då kunde Värnamo ta en viktig poäng i bottenstriden, som smålänningarna inte upplever som pressande.

– I IFK Värnamo finns det ingen press. Det är som att spela juniorfotboll, säger 32-åringen.

Med tre minuter kvar att spela av ordinarie tid blev Värnamoveteranen Simon Thern – i MFF 2012–2014 – fasthållen av Malmös 18-årige inhopparen Zakaria Loukili på en hörna. Domaren Adi Aganovic tvekade inte och blåste för straff.

– Det är solklart. Det är en kille som inte har varit med så länge mot en kille som har varit med lite längre, säger 32-årige Thern.

– Markerar du på rätt sida kan du dra ganska mycket och suga tag i någon ganska hårt. Kommer du på fel sida och inte släpper är det straff. Du kan inte försvara hängandes bakom någon när domaren står fyra meter ifrån, fortsätter Värnamospelaren.

Straffen satte Ajdin Zeljkovic iskallt i mål bakom Malmömålvakten Ricardo Friedrich fram till slutresultatet 1–1.

Värnamo har nu två poäng ner till Halmstad på kvalplats och tre poäng ner till nästjumbon Kalmar. Avståndet till jumbon Västerås är sex poäng med fyra matcher kvar att spela.

– Vi har gjort fina prestationer på slutet där vi tagit poäng mot både Djurgården och Malmö. Jag har stor tro till att vi ska reda ut det här, säger Simon Thern.

”Går inte att jämföra”

Någon pressande situation är det dock inte för spelarna i Värnamo, menar mittfältaren.

– I IFK Värnamo finns det ingen press. Det är inte som att spela i Malmö FF, IFK Göteborg eller IFK Norrköping, säger Thern som har spelat i samtliga klubbar han räknar upp.

– Det finns inga yttre omständigheter. Det är som att spela juniorfotboll när du spelar i IFK Värnamo. Det finns ingen som önskar dig ur livet om du missar en passning. Det går inte att jämföra, fortsätter han.