Dagens namn: Helge

Steen avgjorde för St Louis

Publicerad 2013-05-01

Alexander Steen gjorde två mål - det andra i sudden death - för sitt St Louis när laget inledde Stanley Cup-slutspelet mot regerande mästarlaget Los Angeles natten till onsdagen.

Efter 9.05 av den första perioden slog han till med 1-0 men med dryga halvminuten kvar av matchen kvitterade Los Angeles genom Justin Williams. Men 13.26 in i den första sudden death-perioden klev Steen fram på nytt, och avgjorde. I numerärt underläge stal han pucken när Los Angeles målvakt var på utflykt.

– På något sätt fick jag tag i pucken och sedan var det bara att lägga in den. Väldigt skönt förstås, sade Steen enligt aftonbladet.se.

Anaheim, med målvakten Viktor Fasth på bänken, besegrade Detroit med 3-1. Teemu Selänne gjorde 2-1-målet i början av tredje, och det tredje målet kom i öppen kasse. Schweizaren Jonas Hiller i Anaheimmålet stod för flera avgörande räddningar. 1-0 till Anaheim i matcher.

Den finländske målvakten Niklas Bäckström skadade sig på uppvärmningen och i stället fick den mer orutinerade Josh Harding ställa sig mellan stolparna för Minnesota mot Chicago. Precis som för St Louis och Los Angeles stod det 1-1 efter ordinarie tid och matchen gick till sudden death. Där stod Viktor Stålberg och Johnny Oduya för assist när Chicago avgjorde - och skaffade sig 1-0 i matcher.