Inga mål, fem skador i märklig match

Publicerad 2017-04-09

Fotboll. Häcken och Djurgården spelade 0-0 i en märklig match där Häcken drabbades av fyra skador och Djurgården en. Värst kan läget vara för Häckens mittback Jasmin Sudic.

Häcken tvingades byta ut tre skadade spelare innan 55 minuter spelats. Sedan gick även Kari Arkivuo sönder några minuter senare. Han sågs om utanför sidlinjen men fick sedan fortsätta spela, om än med begränsad rörlighet. Men för säkerhets skull blev han mittfältare, medan den vanligen så offensive brassen Paulinho tog Arkivuos vanliga plats som vänsterback.

– Jag har varit med i några år på elitnivå, och det här är den konstigaste match jag upplevt, säger Häckens tränare Mikael Stahre.

Först att skadas var Alexander Faltsetas, när han kom med foten högt mot en djurgårdare redan i andra minuten.

I 34:e minuten sprang Gustav Engvall på Häckens mittback Jasmin Sudic i en kontring, med följd att båda måste lämna planen. Det såg illa ut på båda hållen, särskilt för Sudic. Knäskador befaras för bägge spelarna.

Tränarna klagar inte

Hemmalagets problem fortsatte direkt i andra halvlek, när Gustav Berggren tvingades utgå efter en duell med Kevin Walker.

Första halvlek präglades delvis av vårdslöst spel, men efteråt ville ingen av tränarna skylla skadorna på ojustheter.

– Båda lagen vill vara intensiva. Det är närkamper, det tillhör. Man springer in i hög hastighet och pang, bom, säger Mikael Stahre.

– Jag lägger det i korgen för oflyt, tillägger han.

Förutom Sudic är Faltsetas den av de skadade som Häcken-tränaren känner mest oro för direkt efter matchen. För alla fem, även Engvall i Djurgården, väntar undersökningar de närmaste dagarna.

Som med tio man

Spelet påverkades förstås av alla ofrivilliga byten, och sedan Arkivuos skada.

– Då spelade vi som en man kort. En väldigt svåranalyserad match, säger Mikael Stahre.

Det mållösa resultatet betyder att inget av lagen ännu gjort mål efter två omgångar. Efter Djurgårdens snöpliga hemmaförlust mot Sirius i premiären valde laget en 4-2-3-1-uppställning, med fokus på försvarsspel och kontringar.

– Vi spelar oss fram till sista tredjedelen, men där händer inte så mycket, säger Djurgårdens tränare Özcan Melkemichel.

– Det fattas beslutsfattande, tajming i löpningar, små detaljer.