Värnamo vassast i Smålandsderbyt

Publicerad 2017-08-28

Fotboll. Värnamo trivs mot Smålandsrivalen Öster i superettan. Precis som i mötet i Växjö i juni vann Värnamo med 2-1 i måndagens hemmaderby. 4 122 åskådare tittade på när Oscar Johansson gjorde segermålet strax före pausvilan.

I Göteborg hette matchhjälten i stället Carl Nyström. Hans nick i 62:a minuten gav matchens enda mål när Gais besegrade Degerfors. Gais klättrar därmed till nionde plats på 26 poäng, medan Värnamo ligger steget före i tabellen tack vare bättre målskillnad.

Bottenmötet mellan ex-allsvenskarna Åtvidaberg och Gefle slutade 0-2. Piotr Johansson (straff) och Deniz Hümmet gjorde målen för Gefle innan sista halvtimmen bjöd på en mindre utvisningskavalkad. Simon Helg i ÅFF liksom Jesper Florén och Anton Lans hos gästerna såg alla rött.

Gefle ligger fortfarande sist, nu på 19 poäng. Åtvidaberg är kvar på kvalplats, en poäng före.