Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Verner, Valter

Sandviken utklassade Kalix

Publicerad 2016-11-09

Bandy. Sex målskyttar var flera för mycket för Kalix i onsdagens elitseriebandy. Järngänget från Sandviken vann bortamötet i norr med klara 6-1. Kalix tröstmål, Jimmy Berglund, kom med kvarten kvar när det stod 0-4 och redan var kört.

Sandviken klev upp på andra plats i tabellen bakom Vänersborg. Alla tre tätlagen - Villa-Lidköping är trea - har gjort 32 mål på de fem inledande matcherna.

Mittkampen mellan Bollnäs och Hammarby försenades en halvtimme på grund av snöovädret över östra Svealand. När matchen kom i gång såg Bollnäs Christian Mickelsson och Hammarbys Robert Rimgård till att hamna i strålkastarskenet. När Mickelsson gjorde sitt andra mål till 4-3 med bara två minuter kvar såg det ut att bli hemmaseger. Men med bara nio ordinarie sekunder kvar gjorde Rimgård sitt andra mål och såg till att det blev 4-4.

Bottenmötet mellan Gripen och Sirius slutade med bortaseger, 3-4. Med tio minuter kvar satte Tobias Engstrand det avgörande målet för Uppsalalaget. Nästjumbon Sirius klev upp tre placeringar och skickade ner Kalix under det nedre strecket.