Brons för Henrik von Eckermann

Publicerad 2017-04-03

Ridsport. Ryttaren Henrik von Eckermann slutade på 3:e plats i hoppningens världscupfinal i Omaha, USA.

– Det här är nog min största framgång, säger von Eckermann.

Avslutningen av världscupfinalen blev mycket spännande. Henrik von Eckermann fick inte göra några misstag om han skulle knipa en pallplats. Med hästen Mary Lou tog han sig runt felfritt på tiden 56,32 sekunder.

– Jag fokuserade bara på min ridning och på att presentera hindren för hästen på ett så bra sätt som möjligt. Jag ville inte åka hem med ytterligare ett misstag från min sida, säger han till SVT, enligt Svenska ridsportförbundets tidning Ridsport.

Det gick inte att rubba hemmafavoriten McLain Ward som red felfritt genom hela finalen, var bäst i samtliga klasser och vann den efterlängtade titel.

– Jag har många mästerskapsmedaljer, men har saknat det här individuella guldet. Jag trodde kanske att hästen skulle vara lite tröttare i dag, men hon visade alla sina kvaliteter. Det känns fantastiskt, säger vinnaren.

Tredjeplatsen är det bästa svenska resultatet i en världscupfinal sedan 2003 då Malin Baryard-Johnsson red in på samma placering i världscupfinalen i Las Vegas med Butterfly Flip.

– Det här är nog den största framgång jag har nått och hade någon sagt det här till mig för ett halvår sedan hade jag nog bara konstaterat att 'drömma kan man alltid', säger von Eckermann till SVT.

TT

Följ ämnen
Ridsport

Följ ämnen i artikeln