Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Hildegard, Magnhild

Viktig men dyrköpt seger i derbyt

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-04-04

Kristianstad vann den viktiga derbymatchen hemma mot Lugi med 30-24. Nu skiljer det bara två poäng upp till kvalplats.

Skövde klev upp på slutspelsplats efter 32-29 hemma mot Malmö.

Det blev dock en dyrköpt seger för Kristianstad i Idrottshuset. Norrmannen Erik Dokka Haug skadade sig allvarligt med drygt tio minuter in i den andra halvleken. Man befarade att han brutit underbenet. Dokka kunde trots svåra smärtor ställa upp för en intervju i väntan på ambulansen.

– Det gjorde väldigt ont i början och jag kände direkt att det var något galet. Jag tror att båda benen är av och hoppas att jag får något smärtstillande snart, sade han till TV4.

– Väldigt synd att det här händer för jag började komma i form nu och säsongen är förstås över. Nu får dom andra i laget fixa det här och undvika en kvalplats.

Kristianstad rivstartade i Skånederbyt och den tidiga ledningen med fem-sex mål behöll man matchen ut. Efter 17-11 i halvtid närmade sig Lugi en aning och hade 15-19 samt 19-23 innan målvakten Jesper Larsson spikade igen. Larsson räddade 22 av 44 skott.

Kristianstad, 19 poäng, jagar i första hand Malmö, 21 poäng, för att slippa kvalspel. Malmö förlorade borta mot Skövde med 29-32 efter att ha tappat en halvtidsledning, 16-14. Skövde ligger nu på slutspelsplats, en pinne före Redbergslid och Malmö.

Erik Svernling var bästa målskytt i Skövde med åtta fullträffar. Kalle Sjödin och Sebastian Geissler satte åtta bollar var i Malmö som i sista omgången möter Kristianstad hemma i Baltiska hallen.

Guif är i stort sett klart för slutspel efter 32-25 borta mot bottenlaget Lindesberg.