Dagens namn: Tore, Tor

Seger för AIK – hoppet om nytt kontrakt lever

Publicerad 18.00

Beata Olsson blev målskytt för AIK när Solnaklubben tog en nödvändig 3–1-seger borta mot Växjö i damallsvenskan. Arkivbild.

Hoppet om spel i fotbollens damallsvenska även 2025 lever för AIK. Solnaklubben slog Växjö med 3–1 på bortaplan och ligger nu på kvalplats med två matcher kvar att spela.

AIK står på 20 poäng – fyra bakom Brommapojkarna på säker mark. Även Vittsjö har 24 poäng, men möter Piteå under söndagen i den 24:e omgången. Nästjumbon Kif Örebro har 19 poäng.

Redan efter en dryg halvtimme ledde AIK med 3–0 i Växjö. Adelisa Grabus inledde målskytten i den åttonde minuten och sju minuter senare utökade Haruna Tabata till 2–0. Ytterligare sju minuter senare satte Beata Olsson 3–0 och matchen var avgjord. I upptakten av den andra halvleken satte Elin Nilsson ett tröstmål för Växjö, som med sina 27 poäng är på säker mark.

Brommapojkarna slog under lördagen jumbon Trelleborg med hela 7–0 – BP-anfallaren Klara Andrup blev fyramålsskytt. Det har varit klart en tid att Trelleborg åker ur damallsvenskan – den skånska nykomlingen har tagit blott tre poäng på 24 matcher.

Ett hittills obesegrat Rosengård säkrade SM-guldet redan i omgång 22.