Dagens namn: Frans, Frank

Real Madrid kryssade igen

Publicerad 2016-10-02

Fotboll. Efter att ha vunnit samtliga matcher i inledningen av säsongen har Real Madrid fastnat i "kryssträsket".

1-1 hemma mot lilla Eibar var fjärde raka oavgjorda matchen för Zinedine Zidane och hans lag som tappade serieledningen.

Den baskiska klubben Eibar gör, mot alla odds, tredje raka säsongen i den spanska högstaligan i fotboll. Inför bortamötet med giganten Real Madrid var Eibar, givetvis, nederlagstippat. 0-4, 0-3, 0-2 och 0-4 var de senaste två säsongernas resultat i matcherna mot Real.

Men Fran Rico gjorde 1-0 till Eibar i den sjätte minuten. Gareth Bale kvitterade till 1-1 tolv minuter senare - men fler mål blev det inte. En historisk poäng för Eibar inför drygt 75 000 åskådare på Santiago Bernabéu-stadion i den spanska huvudstaden. Det vill säga, nästan 70 000 fler än vad Eibars hemmaarena tar in.

För Real Madrid var det fjärde raka krysset, varav det tredje i ligan. Med andra ord bekymmer för tränaren Zinedine Zidane, vars lag - vårens avslutning inräknat - ett tag hade 16 raka segrar i ligan.

Real tappade därmed serieledningen till stadsrivalen Atlético, som 2-0-besegrade Valencia på bortaplan. Detta trots två missade straffsparkar - en vardera av Antoine Griezmann och lagkaptenen Gabi. Anfallsstjärnan Griezmann tog dock revansch när han satte 1-0 i den 63:e minuten, framspelad av Kévin Gameiro som sedan gjorde 2-0 själv.

Barcelona kan överta serieledningen via seger borta mot Celta Vigo i kväll.