Dagens namn: Bror

En stark period räckte för Färjestad

Publicerad 2016-01-21

Färjestad BK

Ishockey. En stark period räckte för Färjestad i hemmamatchen mot Rögle. Färjestad vann med 4-1 och gav äntligen sin hemmapublik anledning att jubla.

Färjestad har inte direkt skämt bort sina hemmapublik den senaste tiden. Laget hade inför torsdagens match fyra raka förluster i Löfbergs Arena. Det såg lite skakigt ut inledningsvis även mot Rögle, även om Färjestad tog ledningen genom Joakim Nygård. Rögle kvitterade dock välförtjänt i powerplay genom Sebastian Wännström innan den första perioden var över.

Med en lyckosam inledning av den andra perioden återtog Färjestad kommandot. Efter en elegant frispelning av Rickard Wallin dundrade Linus Persson in 2-1 i Oscar Dansks vänstra kryss och mindre än minuten senare kom också lite tursamt 3-1. John Persson befann sig bakom den förlängda mållinjen när han slog in pucken framför mål. Den träffade Röglemålvaktens klubba och gick in.

– Vi snackade efter den första perioden och sa att vi måste blir mer aggressiva och köra med korta byten, sade John Persson till C More.

Milan Gulas gjorde därefter sitt 12:e mål för säsongen och gav hemmalaget 4-1 inför slutperioden. Där hade inte Färjestad några större svårigheter att hålla undan.

– Vi gjorde en dålig andra period och sedan stängde de matchen, sade Rögles tränare Anders Eldebrink.