Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Stella, Estelle

"Vi kan säkert dra nytta av varandra"

Uppdaterad 2019-07-15 | Publicerad 2017-01-16

Bilsport. En före detta rallyvärldsmästare och en tidigare racingförare ska bli ett vinnande team i rallycross.

– Petter Solberg åker med mer sladd än vad jag gör. Vi kan säkert dra nytta av varandra, säger Johan Kristoffersson inför satsningen i VM-serien.

Norrmannen Solberg, som vann rally-VM 2003, har de senaste åren gjort en helt egen satsning på rallycross och han vann VM-serien både 2014 och 2015. I fjol slutade han fyra när Mattias Ekström vann och Johan Kristoffersson kom tvåa.

Kristoffersson, som mest kört banracing i sin karriär, har varit i rallycrossen sedan 2014.

Till årets säsong bildar Solberg och Kristoffersson team, med stöttning av Volkswagen Motorsport.

– Målet är att vinna teammästerskapet, det är absolut prio 1. Om vi jobbar på rätt sätt kommer vi att ha möjlighet att fajtas om det. Och det är klart att vi båda två vill vinna förarmästerskapet. Spelar vi våra kort rätt tror jag att vi båda har goda möjligheter att göra det, säger Kristoffersson.

– Vi har ganska olika körstilar, Petter kommer från rallyskolan och sladdar mer än vad jag gör som kommer från racingsidan. Vi kan säkert dra nytta av varandra och helt enkelt bli snabbare båda två.

"Kommer att hjälpa oss"

Volkswagen vann teammästerskapet i rally fyra år i följd. Men nu har man lagt ner rallysatsningen och fokuserar om på rallycross i stället.

– Även om inte rally och rallycross är samma sak, så har de en otroligt stor kunskap om bilen. Att vi får teknisk support därifrån kommer att hjälpa oss.

Kristoffersson har ännu inte sett årets bil, en Polo.

– Det ska bli intressant att se den och köra den och testa med den så vi kommer väl förberedda inför premiären.

Kör rally för körtiden

Som förberedelse inför rallycrossäsongen siktar svensken på att köra Svenska rallyt i februari.

– Jag hoppas det, projektet är långt ifrån i hamn, men jag jobbar stenhårt på det. Målsättningen är att komma till start i en Skoda. Men jag har ingen ambition att köra någon rally på professionell nivå, det är bara som förberedelse inför rallycrossen, för att få kilometer bakom ratten - mer körtid helt enkelt.

TT

Följ ämnen i artikeln