Modos revansch: storseger över Malmö

Publicerad 2024-09-26

ÖRNSKÖLDSVIK, SVERIGE 20240309 Modos Johan Södergran och Malmös Christoffer Forsberg i kamp om puck under lördagens ishockeymatch i SHL mellan MoDo Hockey och IF Malmö Redhawks på Hägglunds Arena. Foto: Johan Löf / TT / Kod 12037

I SHL-premiären förlorade Modo med 0–5 och Malmö vann med 4–1.

När de möttes i Örnsköldsvik var rollerna de omvända. Modo krossade Malmö med 5–1.

– Kul att kunna ge tillbaka till fansen, säger Måns Carlsson.

Hemmaplan betyder mycket för Modo. Och det var ett revanschsuget Ö-vikslag som efter 0–5-premiären mot Örebro satte fart direkt mot Malmö. Det stod 3–0 redan efter 14.08 i första perioden.

– Uruselt. Inga åkningar, inga närkamper, allt var motsatt än sist, säger Malmö-tränaren Tomas Kollar till TV4 Play efter första perioden.

Malmö vann SHL-premiären mot Skellefteå med 4–1, för att sedan klappa ihop fullständigt i första perioden mot Modo. I andra perioden steppade man upp ordentligt och dominerade stort, men utan att göra några mål.

I slutet av perioden gjorde Modo både 4–0 och 5–0.

– Det känns som vår period i 17 minuter, ändå vinner de den med 2–0. Det känns skit, säger Malmös Johan Olofsson till TV4 Play.

Bytte målvakt

Till tredje perioden bytte Malmö målvakt. Det finländska nyförvärvet Henri Kiviaho, som värvades när Marek Langhamer skadade sig precis före premiären, kom in i stället för Daniel Marmenlind.

Kiviaho höll nollan, men Malmö fick inte mer än ett tröstmål.

– Det var kul att kunna ge tillbaka till fansen som åkte långt till Örebro, och vinna här, säger Modos nyförvärv Måns Carlsson till TV4 Play.

Den förre Mora-spelaren fick nu göra sitt allra första SHL-mål.

– Det är stort, något man drömt om och strävat efter i många år.

Brynäs tog tre poäng

i övrigt att noteras från torsdagskvällen i SHL:

+ Svårt skadedrabbade HV71 fick ytterligare en spelare på skadelistan inför bortamatchen mot Frölunda, stjärnan André Petersson. Smålänningarna kämpade ändå på bra och hade 1–1 efter första perioden. Men Göteborgslaget vann till slut med 3–1 vilket gav HV71 tredje raka förlusten.

+ Återvändaren till SHL, Brynäs, förlorade premiären men vann nu borta mot Örebro med 3–0. Nyförvärvet Charles-Édouard D'astous gjorde mål i sin första match för Gävle-laget.

+ Luleå är enda laget med full pott efter tre spelade matcher. Det blev bortaseger mot Linköping med 4–2.