Guidetti bakom segermålet – AIK:s femte raka

Carl Göransson/TT

Publicerad 2024-08-31 17.06

Ioannis Pittas och John Guidetti väggspelade sig fram till AIK:s 1–0-mål.

Formstarka AIK fortsätter att vinna – femte raka trepoängaren kom borta mot Värnamo.

John Guidetti spelade fram Ioannis Pittas till segermålet redan i fjärde minuten.

Den allsvenska fotbollspubliken har inte fått se särskilt mycket av John Guidetti den senaste tiden, men på Finnvedsvallen i Värnamo var han hastigt och lustigt med i AIK:s startelva för första gången sedan i fjol.

Guidetti skulle egentligen börja på bänken, men kort före avspark kom beskedet att han skulle spela från start i stället för Lamine Fanne. 20-årige Fanne blev sent på fredagskvällen klar för Luton i en mångmiljonaffär – han ansluter till Championship-klubben efter årsskiftet – och ansågs inte vara redo för spel nu.

Men det var Guidetti.

”Fint mål”

Matchen var inte ens fyra minuter gammal när den skadedrabbade ex-landslagsspelaren fint väggspelade med Ioannis Pittas. Cyprioten rullade kallt in 1–0 för AIK.

– Lite snabba ryck, lite ovan position. När man får chansen är det bara att försöka ta det så gott man kan och hjälpa laget, säger Guidetti till Max.

Om målet, som blev matchens enda, sade den 32-årige anfallaren:

– Fint mål absolut, spela fotboll har jag ändå vetat att jag kan. Det var jag inte så orolig för.

AIK-segern, som kom utan att spelet imponerade, sätter punkt för klubbens perfekta allsvenska augustimånad under nye tränaren Mikkjal Thomassen. Fem segrar på lika många matcher har skickat AIK uppåt i tabellen i raketfart. När slutsignalen gick på lördagseftermiddagen hade ”Gnaget” klättrat till fjärdeplatsen i en något haltande tabell.

VSK kvar i botten

Värnamo ligger kvar på kvalplats i botten, där jumbon Kalmar FF såg till att närma sig lite genom att sno åt sig en poäng (1–1) borta mot Gais.

Kvar under nedflyttningsstrecket finns också nästjumbon Västerås SK efter 1–2 hemma mot Sirius. Noel Milleskog gjorde gästernas segermål i början av andra halvlek.