Algotsson: "Inget förtroende för mig"

Publicerad 2017-01-05

Ridsport. Nu talar rutinerade ryttarinnan Linda Algotsson ut om varför hon petats ur fälttävlanslandslaget av nye förbundskaptenen Fredrik Bergendorff.

– Han har inget förtroende för mig, säger Algotsson i tidningen Ridsport.

När nytillträdde Fredrik Bergendorff presenterade landslaget i fälttävlan för 2017 i december fanns Linda Algotsson inte med. Trots sina meriter, bland annat fem OS, och bra hästmaterial.

– Han säger att det varken handlar om mina hästar eller mina resultat, utan om min personlighet. Han säger att han inte har förtroende för mig, säger Linda Algotsson till Ridsport.

Fredrik Bergendorff bor i Storbritannien sedan många år. Hans bedömning av Linda Algotsson grundar sig enligt Ridsport bland annat på en artikel i lokaltidningen Barometern där Algotsson var kritisk mot förre förbundskaptenen Staffan Lidbeck. En annan orsak till att hon ställs utanför landslaget ska vara information om henne som två andra svenska landslagryttare har gett Bergendorff.

I Barometern sade Linda Algotsson bland annat att hon "aldrig skulle underkasta sig en förbundskapten igen".

– Jag har fått enormt mycket skit för att jag sa så. Men jag menade ju inte att jag aldrig skulle kunna samarbeta med en förbundskapten igen. Men jag kan inte tänka mig att ha det så som det var med Staffan igen.

– Jag skulle ha hållit tyst. Så som det har blivit nu är alla förlorare.

TT

Följ ämnen
Ridsport

Följ ämnen i artikeln