Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Frans, Frank

Euforisk Guidetti bakom Celtas skräll

Publicerad 2017-01-25

Fotboll. Celta Vigo stod för en jätteskräll när de slog ut Real Madrid ur cupen.

Mitt i händelsernas centrum: svenske John Guidetti.

– Jag vill tacka hela Spanien! jublade 24-åringen framför kamerorna.

Det blev fiasko för eviga favoriten Real Madrid i spanska cupen. Storklubben var piskad att vinna uppe i Galicien, allra längst upp i nordvästra Spanien, efter att Celta Vigo vunnit det första av spanska cupens kvartsfinalmöten med 2-1 i Madrid. Men onsdagens retur slutade 2-2, efter bland annat ett Cristiano Ronaldo-mål, och Celta Vigo gick därför vidare med totalt 4-3.

Svenske anfallaren John Guidetti var direkt inblandad i skrällen, då han låg bakom matchens första mål - med viss tur på sin sida. I slutet av en inspirerad första halvlek tog 24-åringen emot en öppnande pass i straffområdet och klippte till. Målvakten Kiko Casilla var föredömligt snabbt ute och täckte skottet, men fick i stället se hemrusande backen Danilo stöta returen i eget mål. Ett självmål som Guidetti firade med emfas.

Efter matchen var han överlycklig.

– Det var en mycket svår match mot ett mycket bra lag. Jag vill tacka hela stadion, hela Vigo och hela Spanien, jublade John Guidetti i Viasat Fotboll och fortsatte firandet med supportrarna.

Vilka Celta Vigo får möta i semifinal är fortfarande oklart. Alavés och Atlético Madrid är redan klara, medan Barcelona och Real Sociedad gör upp om den sista platsen under torsdagen.

TT

Följ ämnen i artikeln