Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Bror

Mållöst mot England efter missad straff

Publicerad 2017-01-24

Fotboll. Förbundskaptenen Pia Sundhage släppte fram målvaktsveteranen Hedvig Lindahl mot England.

Det gjorde hon rätt i.

Lindahl höll nollan i den mållösa landskampen där Kosovare Asllani brände en straff.

Sundhage gjorde två byten jämfört med den elva som startade i förlusten mot Norge i förra veckan. Lindahl var det ena, Stina Blackstenius det andra. Medan Lindahl var säkerheten själv hade Blackstenius det tuffare mot ett oftast väl samlat engelskt försvar.

Men hon blev snuvad på vad som hade blivit ett segermål i San Pedro del Pinatar.

20-åringen från Vadstena kom in mellan mittbackarna på Jessica Samuelssons högerinlägg och nickade in vad hon trodde var sitt fjärde landslagsmål, men domaren dömde bort målet för offside.

Sverige hade kontroll på spelet men svårt att komma till avslut. Detsamma gällde England och så mycket annorlunda såg det inte ut i andra halvlek. I pausen fick Blackstenius lämna plats för Lotta Schelin. Samtidigt ersatte Pauline Hammarlund Sofia Jakobsson och Sundhage matchade ett nytt anfall.

– Överlag så var det en bra fotbollsmatch. Jag tycker vi skulle ha vunnit men då måste man ju sätta sina målchanser. Och vi hade ju verkligen chansen precis i slutet. Men spelet värmer, sade Pia Sundhage till förbundets webbplats.

Schelin spelade fram Hammarlund med 20 minuter kvar, men avslutet var inte klass med Schelins öppnande boll. Magdalena Eriksson fick 25 minuter som mittback i stället för Linda Sembrant. Asllanis straffmiss, sedan Schelin fällts, kom med en kvart kvar.

På tilläggstid rensade England undan en boll på mållinjen.

– Den här matchen var bättre än mot Norge. Jag tycker att backlinjen totalt sett klarar det mycket bra mot ett England där det blir mycket kamp, sade Sundhage.

TT

Följ ämnen i artikeln