Dagens namn: Tore, Tor

Mbappé målskytt direkt – svensken kvitterade

Uppdaterad 22.58 | Publicerad 19.36

Kylian Mbappé gjorde mål direkt i comebacken i Real Madrid.

I den 20:e minuten satte anfallaren sitt sjätte La Liga-mål borta mot Celta Vigo fram till 1–0. Därefter kvitterade Williot Swedberg för hemmalaget innan Vinicius Junior avgjorde för storlaget.

Matchen i Galicien på den spanska västkusten är den 25-årige franske stjärnans första sedan hans besök i Stockholm förra veckan. Ett besök som följts av medieuppgifter om att Mbappé utreds för våldtäkt.

Svenska Åklagarmyndigheten har endast bekräftat att det finns en anmälan om våldtäkt, men inte bekräftat att det är Mbappé som är misstänkt i ärendet. Mbappé menar att han är oskyldig och har kallat medieuppgifterna för ”fake news”.

Anfallaren, som lämnade Paris SG inför den här säsongen, missade Frankrikes landslagssamling tidigare i oktober på grund av en lårskada. Det var under det klubblagsuppehållet som han besökte Sverige. Lördagskvällens spanska ligamatch är hans första på två veckor, sedan 2–0-segern mot Villarreal.

I början av den andra halvleken kvitterade den tidigare Hammarbystjärnan Williot Swedberg till 1–1 med sitt andra ligamål för säsongen.

Mbappés brasilianske anfallspartner Vinicius Junior avgjorde matchen med sitt 2–1-mål i 66:e minuten.