Mourinho: Europa League viktigare för oss

Publicerad 2017-05-04

Fotboll. Situationen ser ut att ha ljusnat på backsidan för Manchester United inför kvällens viktiga match mot Celta Vigo.

José Mourinho kan samtidigt tänka sig att vila spelare i Premier League för att ta hem segern i Europa League.

Phil Jones, Chris Smalling och Eric Bailly är alla redo för spel, enligt Uniteds manager José Mourinho.

Mittbackarna Smalling och Jones har inte spelat på sex veckor efter skador de åtdragit sig i landskamper för England medan Bailly redan har återhämtat sig efter skadan han fick i söndags mot Swansea.

Redo för spel

Mourinho hyllar ivorianen för att vara tillbaka så snabbt.

– Bailly är redo att spela, han har den slags personlighet som slåss mot varje problem om det inte är omöjligt, sade Mourinho på en pressträff i går inför kvällens match.

Som väntat är också mittfältsstjärnan Paul Pogba aktuell efter att ha stått över två matcher. Juan Mata, som varit borta de senaste sex veckorna efter problem med ljumskarna är också aktuell för semifinalen i Europa League, men Mourinho säger att han inte är redo för 90 minuters spel.

"Viktigt för oss"

Mourinho säger att han är redo vila stjärnorna i söndagens Premier League-match mot Arsenal för att toppa laget i returmötet mot Celta Vigo nästa vecka.

– Det är det enda som Manchester United aldrig har vunnit och det skulle vara en bra avrundning att kunna säga att vi har vunnit allt som klubb. Det skulle vara viktigt för oss som lag och göra det möjligt att spela Champions League nästa säsong, säger han.

En seger i Europa League innebär direktkvalificering till Champions League.

– Europa League blir nu viktigare för oss. Det beror på hur resultatet blir i morgon (i kväll), men måste vi vila spelare i helgen kommer vi att göra det.

TT-Reuters

Följ ämnen

Följ ämnen i artikeln