Rooney satte målrekord med delikatess

Publicerad 2017-01-21

Fotboll. Wayne Rooney är Manchester Uniteds mesta målskytt genom alla tider.

Och vilket mål nummer 250 var.

En frisparkskanon i krysset på tilläggstid - som dessutom innebar en räddad poäng mot Stoke.

Manchester United var illa ute i bortamötet med Stoke efter att Juan Mata petat in bollen i det egna målet i den 19:e minuten.

Men gästerna kom tillbaka och skapade rejält med chanser - även om det allra sista saknades för Zlatan Ibrahimovic och Paul Pogba.

I den 67:e minuten byttes Wayne Rooney in och på tilläggstid slog han en frispark strax utanför straffområdet - som seglade rakt upp i krysset. Målet var inte bara ett klassmål, det var dessutom historiskt. Rooney slog Bobby Charltons rekord och är nu Manchester Uniteds främsta målskytt genom tiderna med sina 250 mål.

– Det är en stor ära. Jag är väldigt stolt. Det är svårt att bara vara nöjd när vi inte vann, men jag är jätteglad och stolt, säger han i Viasat.

Matchen slutade 1-1. En viktig poäng för United som är kvar på sjätte plats i Premier League.

Olsson tillbaka

För den svenske landslagsbacken Martin Olsson innebar lördagen återkomst till högstaligan. Olsson fick chansen från start när han debuterade för bottenlaget Swansea i bortamötet med Liverpool.

Och det blev en lyckad debut. Swansea lyckades för första gången någonsin vinna på Anfield efter att Gylfi Sigurdsson gjort 3-2 till gästerna med en kvart kvar.

Olsson var delaktig i Swanseas andra mål när han snyggt spelade fram till Thomas Carroll som slog ett inlägg mot en framrusande Fernando Llorente, som nickade in sitt andra mål i matchen.

Oavgjort i toppmötet

Toppmötet mellan Manchester City och Tottenham var en händelserik match där City tog ledningen efter två ordentliga misstag av Tottenhams målvakt Hugo Lloris. I en misslyckad utrusning lyckades i stället Leroy Sané ta hand om bollen och enkelt rulla in den i mål.

Kort därefter tappade Lloris bollen på nytt samtidigt som Kevin de Bruyne höll sig framme och från nära håll petade in 2-0. Men Tottenham kom tillbaka. Dele Alli reducerade kort efter de Bruynes mål, och i stället för att Manchester City fick en straff de nog borde ha haft - Kyle Walker gav Reheem Sterling en knuff när den sistnämnde kom fri mot Lloris - fick Tottenhams Heung-Min Son sista ordet med kvitteringsmålet i den 78:e minuten.

Matchen slutade 2-2, Tottenham är tvåa i tabellen - City ligger femma.