Elfsborgs nya tränare Oscar Hiljemark under lördagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan Elfsborg och Brommapojkarna på Borås arena.

I omstarten av allsvenskan efter sommaruppehållet gjorde Oscar Hiljemark sin första match som Elfsborgs huvudtränare.

Då tog Boråsklubben en 3–0-seger mot Brommapojkarna.

Samtidigt vann Mjällby på hemmaplan efter drama i slutminuterna.

Målskyttet inleddes i 30:e minuten av Simon Hedlund, som avlossade ett skott som var otagbart för BP-målvakten Filip Sidklev.

Utökningen kom genom Michael Baidoo i den 82:a minuten. Målskyttet avslutades sedan av inhopparen Eggert Aron Gudmundsson, som kunde sno åt sig bollen efter slarv i BP:s backlinje och göra 3–0-målet i den 87:e minuten.

Hiljemark missnöjd

Trots en övertygande seger var Oscar Hiljemark inte helt nöjd med sitt lags insats.

– Vi hamnar lite i gamla mönster ibland, hamnar lite för lågt och går lite för direkt i stället för att kontrollera matchen mer. Givetvis ska vi ha ett direkt spel där vi kan hota motståndarna på våra omställningar, men jag tycker också vi ska kunna kontrollera matchbilden mer, säger den nyblivne Elfsborgs-tränaren, som också lyfter ett par positiva saker:

– Stora delar av matchen ser det bra ut. Vi försvarar boxen och tar hand om (Nikola) Vasic otroligt bra.

Elfsborg ligger nu sjua i allsvenskan, BP elva.

Mjällbys sena avgörande

I den parallella matchen mellan Mjällby och Sirius kom avgörandet sent på Strandvallen.

I den 95:e minuten tilldelades Mjällby en straff efter Patrick Nwadikes knuff på Alexander Johansson, vid ställningen 2–2.

Adam Ståhl kunde förvalta straffen och skrev slutsiffrorna till 3–2 till hemmalaget.

Segern innebär att Mjällby ligger tvåa i tabellen, dock med två matcher fler spelade än trean Djurgården. Sirius ligger tia.