Dagens namn: Helge

Honduras pressade Brasilien

Publicerad 2012-08-04

Honduras ledde två gånger, men Brasilien klarade sig ur kniporna och tog sig till semifinal i OS-fotbollen efter 3-2 (1-1).

Mario Martinez gav "brassarna" den första skrämselhickan när han skickade in bollen redan efter tolv minuter.

Leandro Damiao kvitterade i slutet av den första halvleken.

Så dags var Honduras reducerat till tio man sedan Wilmer Crisanto lyckats få två varningar på lika många minuter.

Det hindrade inte spelens skrällgäng från att skaka favorittippade Brasilien på nytt. Roger Espinoza låga vänsterskott smet in i hörnet. Repliken kom omgående. Velasquez fällde Leandro Damiao och Neymar tryckte in straffen till 2-2 minuten senare.

Leandro Damiao avslutade jobbet med sitt andra mål i matchen och det fjärde i turneringen.

Tidigare på lördagen tog sig Mexiko till semifinalgenom att besegra Senegal med 4-2.

Vid full tid stod det 2-2, men Giovani Dos Santos och Hector Herrera gjorde varsitt mål och sköt därmed vidare Mexiko till semifinal.