Rashford sköt United närmare Friends

Publicerad 2017-05-04

Fotboll. Med Zlatan Ibrahimovic på skadelistan steg i stället Marcus Rashford fram och avgjorde Europa League-semifinalen mot Celta Vigo.

Efter 1-0-segern på bortaplan är finalen nära för Manchester United.

Manchester United tog ett stort steg mot Europa League-finalen på Friends Arena i och med segern i Vigo.

Halvvägs in i den andra halvleken gjorde Marcus Rashford matchens enda mål på en frispark från nästan 25 meter som ställde en något felplacerad Sergio Álvarez i Celtas mål.

– Han är ett 19-årigt barn som älskar fotboll. Han jobbar hårt, han är mogen. Det som betyder något är hans kvalitet och inte hans ålder, sade United-tränaren José Mourinho om Rashford, enligt nyhetsbyrån AFP.

Hårt bevakad

Celta försökte ta sig tillbaka in i matchen, men kom sällan någon vart och får det nu väldigt svårt att ta sig till finalen i Stockholm om tre veckor. För det krävs det seger på Old Trafford i Manchester i returen om en vecka.

John Guidetti ser därmed ut att gå miste om drömfinalen några kilometer från sina hemtrakter i norra Stockholm.

Guidetti spelade centralt i anfallet för Celta Vigo hela matchen, men hade svårt att komma till avslut, ofta hårt bevakad av Manchester Uniteds ivorianske mittback Eric Bailly.

Fördel Ajax

Manchester United hade de bästa chanserna i den första halvleken. Celtas målvakt Sergio Álvarez fick göra tre kvalificerade räddningar på skott från United-spelare, men halvleken slutade 0-0. I början av den andra halvleken tog Celta Vigo tag i taktpinnen och skapade några chanser innan Rashford gjorde sitt mål.

Vinnaren i den här semifinalen ställs mot segraren i mötet mellan Ajax och Lyon. Ajax vann den första semifinalen med 4-1.

Finalen spelas den 24 maj. Segraren får förutom äran och prispengarna en plats i Champions League till nästa säsong.