Sportbladet

Dagens namn: Stella, Estelle

Ustiugov vann femte raka

Publicerad 2017-01-06

Skidor. Sergej Ustiugov vann även dagens millopp i fristil i Tour de Ski. Marcus Hellner kom femma och har fortfarande en pallplats inom räckhåll inför helgens avslutning.

Det var ryssens femte raka etappseger i touren. Han vann loppet i italienska Toblach 0,4 sekunder före fransmannen Maurice Manificat.

Ustiugov leder nu sammandraget med 1 minut och 34 sekunder före norrmannen Martin Johnsrud Sundby, som hade en tuffare dag i spåren och slutade 14:e.

– Det var blytungt. Jag är mil från toppformen och det var bara att kämpa på med en dålig kropp hela vägen. Just nu är jag inte bättre, säger Johnsrud Sundby till NRK, enligt NTB.

Norska stjärnskottet Simen Hegstad Krüger kom överraskande trea, sju tiondelar före finländaren Matti Heikkinen. Marcus Hellner blev bäste svensk på femte plats, 25,8 sekunder från täten. Han ligger åtta i sammandraget.

– Det var tufft som väntat. Det kändes väl hyfsat, men inte riktigt så att jag kunde släppa lös, säger Marcus Hellner till SVT.

– På slutet när jag skulle spurta på stumnade jag till och hade svårt att hitta teknik och flytet, fortsätter han.

Hellner är nu 35 sekunder från pallen.

– Jag håller hyfsad position till pallen som jag kan ha som mål. Jag är med och det är skönt, säger han till SVT.

Viktor Thorn kom på 16:e plats, en placering före Axel Ekström. Daniel Richardsson blev 24:a och Jens Burman hamnade på 37:e plats i resultatlistan.

TT

Följ ämnen i artikeln