Dagens namn: Verner, Valter

Halmstad säkrade kvalplatsen

Publicerad 2016-10-30

Fotboll. Fyra matcher utan seger kostade direktbiljett till allsvenskan för Halmstad. Men med de tre poängen mot Trelleborg borta säkrade Halmstad i alla fall kvalplatsen i superettan.

Halmstads första seger på fem matcher skrevs till 2-0 och det var Fredrik Olsson som svarade för båda målen tidigt i andra halvlek.

– Det första målet var lite turligt, men vi kunde rida på det och ta tre poäng, säger Olsson i TV4.

– Skönt att vi kunde knipa kvalplatsen, men ska vi ta klivet upp i allsvenskan behövs det betydligt bättre spel än detta.

Segern förde i alla fall Halmstad upp till 54 poäng och säker kvalmark, fyra poäng före fyran Dalkurd inför sista omgången.

Då ställs Halmstad mot AFC United - i det som kunde ha blivit en avgörande inbördes fajt om en allsvensk plats. Men den har AFC United redan lagt beslag på bakom Sirius.

Dalkurd bortavann över Gais med 1-0, men den segern blev betydelselös i och med att Halmstad vann.

Assyriska vann över Värnamo med 1-0 och Mattias Gencs mål i 66:e minuten innebar att Södertäljelaget lämnade över platsen under nedflyttningsstrecket till Ljungskile. Ljungskile är två poäng bakom Assyriska. Jumbon Ängelholm föll hemma mot Örgryte med 0-1 och är definitivt avsågat.