Pastakuddar med ruccola och tomat
Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-02-27
(20 minuter)
(4 personer)
Det här behöver du
2 msk pinjenötter
1 + 2 msk olivolja
24 körsbärstomater
500 g färsk fylld pasta som tortelloni eller ravioli (inte den burkade!)
2 msk hackad basilika
200 g färsk ruccola eller babyspenat/fryst bladspenat
1/2 citron
salt
peppar
Så här gör du
1. Koka upp 3–4 l vatten till pastan. Gör sedan som det står på paketet.
2. Hetta upp en liten stekpanna eller kastrull utan matfett. Rosta pinjenötterna någon minut så att de får lite färg. Häll upp nötterna i en skål eller fat och ställ åt sidan.
3. Hetta upp 1 msk olivolja i samma panna/kastrull och fräs tomaterna tills de är genomvarma. Salta och peppra.
4. Hacka basilikan.
5. Fräs ruccolan i 2 msk olivolja i en kastrull. Salta, peppra och pressa över lite citron.
6. Blanda tomaterna och ruccolan med den kokta pastan. Strö över pinjenötter och basilikan.