Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Ingrid, Inger

6-åriga flickan ännu försvunnen

Publicerad 2016-09-16

Sökandet fortsätter – föräldrarna begärs häktade

Den sexåriga flickan misstänks ha förts bort i en bil och har nu varit spårlöst försvunnen i två dygn.

Nu begärs sexåringens föräldrar häktade – men sökandet efter flickan och jakten på ytterligare gärningsmän pågår.

I onsdags skulle en man och en kvinna besöka sin sex år gamla dotter i det hem där hon omplacerats enligt LVU (lagen om vård av unga).

I samband med besöket, som ägde rum i ett hyreshus i centrala Uppsala, försvann flickan och polisen larmades till platsen.

Försvann i bil

Där greps flickans föräldrar misstänkta för egenmäktighet med barn, ett brott som bland annat inkluderar att till exempel hålla ett barn under 15 år borta från den andre vårdnadshavaren.

Men sexåringen är fortsatt försvunnen, och polisen jobbar enligt teorin att ytterligare en eller flera gärningsmän är inblandade och håller flickan gömd.

Enligt uppgifter till Aftonbladet har polisen i samband med händelsen fått uppgift om att en man i 25-30 årsåldern synts på platsen. Mannen, som var iklädd mjukisbyxor, sågs hoppa ut ur ett buskage med flickan i famnen.

Mannen sprang efter det mycket fort till en parkerad bil ett 50-tal meter längre bort. Där ska han ha placerat flickan i bilen och åkt därifrån.

Begärs häktade

Polisen letar fortfarande efter flickan.

– Hon är fortfarande borta. Vi tror inte att hon förts bort för att skadas, då hade brottsmisstanken varit människorov. Men det är ändå angeläget att hitta henne eftersom hon är omhändertagen på grund av föräldrarnas bristande förmåga, säger kammaråklagare Lena Jansson.

Nu har kammaråklagaren begärt föräldrarna häktade.

– Rubriceringen är egenmäktighet med barn, grovt brott. De förnekar brott, säger Lena Jansson.

Följ ämnen i artikeln