Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Bror

Två män vårdas för svåra skador efter bråk

Publicerad 2016-04-02

Två män vårdas för allvarliga skador efter ett bråk i Sölvesborg på fredagskvällen.

En av dem är gripen i ärendet och ytterligare en man har anhållits misstänkt för grov misshandel.

– Just nu är väldigt mycket oklart. Vi efterlyser tips från allmänheten, säger Jimmy Modin, informatör vid polisen i Blekinge.

Polisen utreder ett våldsbrott som inträffade på fredagskvällen i centrala Sölvesborg.

Akutmottagningen larmade polisen efter att en skadad man i 30-årsåldern inkommit med ambulans. Mannens skador antydde att han hade blivit misshandlad. Enligt polisen betecknas hans skador som allvarliga.

– Vi skickar en patrull till adressen som ambulansen hade varit på och anträffar en man utomhus som vi griper. Han sitter nu anhållen misstänkt för grov misshandel, säger Jimmy Modin, informatör vid polisen i Blekinge.

Den anhållne uppges vara i 20-årsåldern.

Svårt skadad man i lägenheten

Inne i en lägenhet på adressen hittade polisen en skadad man i 35-årsåldern. Mannen fördes med ambulans till sjukhus där han vårdas för allvarliga skador.

– Han är dessutom gripen i ärendet, säger Jimmy Modin.

Polisens tekniker arbetade på platsen natten mot lördag.

– Vi tror att det har varit någon form av bråk på den här adressen, antingen i lägenheten eller utomhus. Nu ska vi gå igenom resultatet av den tekniska undersökningen och kommer förhoppningsvis få lite mer klarhet, säger Modin.

Vädjar om tips

Omständigheterna kring vad som har hänt är i nuläget synnerligen oklara. Därför vädjar nu polisen till allmänheten.

– Vi är alltid måna om tips men i det här fallet är det extra angeläget. Har man sett eller hört något eller sitter på någon form av information vill vi väldigt gärna att man kontaktar oss via 114 14. Just nu är det väldigt mycket oklart för oss, säger Jimmy Modin, informatör vid polisen i Blekinge.

Polisen kunde inte uppge om det fanns någon känd koppling mellan männen eller om polisen har kännedom om en eller flera av dem sedan tidigare.

Det är i nuläget oklart om tillhyggen har använts i samband med händelsen.

Följ ämnen i artikeln