Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Helge

Ny styrelse utsedd för Lundsbergs skola

Publicerad 2013-09-06

En ny styrelse har utsetts för Lundsbergs skola.

Den förra styrelsen ställde sina platser till förfogande och gav rektorn sparken efter att skolan stängdes av Skolinspektionen.

– Tillsammans med medarbetare, elever och föräldraföreningen kommer styrelsen och jag att säkerställa att de brister som påpekats vad gäller internatverksamheten åtgärdas, säger den nya ordföranden Helena L'Estrade.

Tidigare under dagen kom beskedet att Förvaltningsrätten i Stockholm upphäver Skolinspektionens beslut att stänga Lundsbergs skola efter hård kritik mot bland annat nollningsaktiviteter på skolan.

Beskedet innebär att skolan öppnas igen på måndag för elever och personal.

Skolan behövde också en ny styrelse eftersom den tidigare styrelsen ställde sina platser till förfogande efter Skolinspektionens hårda underkännande av skolan. Även rektorn Staffan Hörnberg fick sparken vid tillfället.

Strax efter klockan 16 på fredagen meddelade Lundsbergs skola via ett pressmeddelande att en ny styrelse tillsatts.

Ordförande blir Helena L'Estrade.

– I mitt uppdrag som arbetande styrelseordförande kommer jag att leda verksamheten i syfte att fortsätta utveckla en utmanande och stimulerande studie- och kunskapsmiljö på skolan. Lundsbergs skola har som riksinternat ett förtroendeuppdrag från staten. Förtroendeuppdraget innebär att vi ska leva upp till samtliga spelregler för utbildningsverksamhet. Tillsammans med medarbetare, elever, föräldraföreningen kommer styrelsen och jag att säkerställa att de brister som påpekats vad gäller internatverksamheten åtgärdas, säger hon i pressmeddelandet.

Övriga ledamöter blir Magnus Westerlind, Anders Johansson, Marie Oudin och Alexander Munch-Thore. Personalens representant i styrelsen blir Jonas Grönberg.

Tillförordnad rektor för skolan efter Staffan Hörnberg är Ann Kabo.