Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Ingrid, Inger

Skjuten politiker tiger för polisen

Publicerad 2013-09-25

Stockholmspolitikern kidnappades vid sitt hem och fördes till en sjö. 

När han försökte fly sköts han med hagelgevär.

Den skjutna politikern vägrar däremot berätta vad han vet för polisen, skriver Metro.

Den 9 september övermannades mannen, som är lokalpolitiker med uppdrag i Stockholmsområdet, i närheten av sitt hem. Han fördes av flera gärningsmän till en gångväg intill Råstasjön i Solna.

Han misshandlades och när han försökte fly sköts han med flera skott från ett hagelgevär, skriver Metro. Han träffades bland annat i baksidan av knät och i handen.

Angriparna försvann från platsen i en bil, enligt vittnesuppgifter. Enligt tidningen ska polisen ha signalement på gärningsmännen.

"Försvårar utredningen"

Politikern skadades inte allvarligt och har kunnat lämna sjukhuset. Han har däremot inte velat berätta för polisen vad han vet om händelsen.

– Han vill inte medverka och försvårar därmed utredningen, säger Johan Rydwik, förundersökningsledare vid Västerortspolisen i Stockholm, till Metro.

Händelsen rubriceras som människorov och försök till mord. Polisen saknar i nuläget både misstänkta och ett motiv - mycket pågrund av att mannen tiger.

– Sedan kan det finnas olika anledningar till att man inte vill medverka - det behöver inte vara illvilja, säger Johan Rydwik till Metro.