Blodspår hittade på skogsväg

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-10-17

Privatpersoner slog larm till polisen

Blod som hittats längs en skogsväg söder om Hakkas.

Det kan vara ett av polisens senaste spår i utredningen av Carolin Stenvalls försvinnande.

– Polisen har sagt till oss att vi inget får säga, säger en av dem som hittade blodspåren till NSD.

Den senaste veckan har utredningen av Carolin Stenvalls försvinnande koncentrerats på orterna Hakkas, Mänttyvaara och Skröven. Polisen har med bland annat hundpatruller och helikopter sökt igenom områdena.

Skogsväg

Enligt uppgifter till tidningen Norrländska Socialdemokraten har två personer hittat blodspår i området kring en liten skogsväg kallad 58:an. Vägen som viker av från väg E 10 några kilometer söder om Hakkas och vid den lilla vägens ände finns en liten rast- och grillplats.

– Vi bekräftar inte vilka tekniska fynd vi gjort, säger Anders Danielsson som är chef för utredningsenheten vid Norrbottens-polisen till NSD.

Frågade om Audibilar

Enligt NSD har polisen bett jaktlagen i de tre aktuella områdena att hålla ögon och öron öppna. I Hakkas har polisen intresserat sig för vilka som köpt fiskekort i trakten.

En medlem i Hakkas jakt- och fiskevårdsområde berättar för NSD att polisen frågade särskilt om en man från Södra Sverige. En man som nämndes vid namn.

– Polisen frågade också om jag känner till några Audibilar och om jag sett något särskilt vid vissa tidpunkter, speciellt helgen som Carolin försvann. De var särskilt intresserade av områdena kring 58:an. De frågade mig mycket om det.