Carl Bildt: Grattis Martti!

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-10-10

Utrikesministern vän
med fredspristagaren

Sveriges utrikesminister, Carl Bildt känner årets vinnare av nobels fredspris, finlands förre president, Martti Ahtisaari, personligen.

Nu hyllar han nobelkomitténs val av fredspristagare.

– Det finns all anledning att såväl gratulera Martti Ahtisaari till priset som nobelkommittén till valet, skriver Carl Bildt på sin blogg.

Carl Bildt gratulerade fredspristagaren.

Carl Bildt har likt Martti Ahtisaari varit aktiv i fredsarbetet i Balkanstaterna. På sin blogg hyllar han nu komitténs val av pristagare till nobelsfredspris.

– Under lång tid har Martti Ahtisaari varit engagerad för konfliktlösning på olika kontinenter - Namibia i Afrika, Aceh i Indonesien och i olika delar av de balkanska konflikterna, skriver Carl Bildt.

"Engagemang för fred"

Utrikesministern anser att det ligger hårt arbete bakom de insatser som Martti Ahtisaari åstadkommit och som han nu prisas för.

– Ingenting av detta har varit enkelt, allt har inte lyckats - sådant ligger i sakens natur - men summan av hans olika insatser är ett engagemang för fred och försoning som väl förtjänar att uppmärksammas, hedras och belönas.

Gratulerar honom som god vän

"Så såväl officiellt som Sveriges utrikesminister som i egenskap av god vän gratulerar jag Martti Ahtisaari å det varmaste till det välförtjänta priset."