Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Ragnar, Ragna

”Det ser ut som Madeleine”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-09-26

Gerry och Kate McCann hoppas att bilden visar deras dotter

interpol undersöker bilden ”Vi förvånades över flickan, att hon var väldigt blond. Vi sa hennes namn, men kunde inte tro att det var hon”, säger Clara Torres som tagit den bild Interpol nu undersöker. Clara Torres var på semester i Zinat i norra Marocko när hon såg flickan.

Flickan på bilden från Marocko kan vara försvunna Madeleine.

Det säger nu flickans föräldrar efter att det sensationella fotografiet blivit känt.

– Det ser ut att vara Madeleine, säger föräldrarnas talesperson Clarence Mitchell enligt Daily Mail.

Den suddiga bilden av den ljushåriga lilla flickan som sitter på en okänd kvinnas rygg har väckt nytt hopp hos föräldrarna Kate och Gerry McCann.

Fotografiet togs av Clara Torres från Spanien under en semesterresa i Marocko den 31 augusti, fyra månader efter Madeleines försvinnande från en semesterort i Portugal. På avstånd skulle flickan kunna tas för Madeleine.

Vägrat kommentera

– Hon är i samma ålder och har ett europeiskt utseende. Det finns en möjlighet att det är hon, säger föräldrarnas talesperson Clarence Mitchell enligt Daily Mail.

Tidigare har Kate och Gerry vägrat att kommentera bilden eftersom de inte vill invagga sig själva i falska förhoppningar.

Det suddiga fotografiet ska nu analyseras av experter. Men det kan bli svårt att säkert säga om det verkligen är Madeleine.

Psykologen Rob Jenkins vid universitetet i Glasgow menar enligt Daily Mail att det finns ”tusentals” flickor som passar in på beskrivningen av den fyraåriga flickan.

Positivt för föräldrarna

Gerry McCanns bror John menar att det nya spåret ändå är positivt för föräldrarna.

– Vi är glada över att människor fortsätter att leta efter Madeleine och att fokus flyttas från Kate och Gerry tillbaka till henne igen.

För en tid sedan väcktes misstankarna att flickans mamma av misstag själv orsakade dotterns död. En teori som bestämt avvisats av föräldrarna och personer i deras närhet.