Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

SD-politiker åtalas för smuggling

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-11

En av Sverigedemokraternas kommunpolitiker i Mölndal åtalas nu för att ha smugglat in stora mängder öl och sprit till Sverige.

Han uppmanas nu därför av partiet att lämna sin post.

Det var den 2 november förra året som Lennart Nilsson, ersättare för Sverigedemokraterna i kommunfullmäktige i Mölndal, greps av tullen i Göteborg. När han rullade av färjan från Danmark hade var hans skåpbil enligt Metro full av öl vin och sprit. Så full var bilen att han i förra veckan åtalades för att ha smugglat in 792 liter starköl.

– Jag tycker det är tråkigt, säger Michael Andersson, gruppchef för Sverigedemokraterna i Mölndal till aftonbladet.se.

Dömd flera gånger tidigare

Det var droppen som fick bägaren att rinna över för Sverigedemokraterna, som redan tidigare haft problem med Lennart Nilsson. Partiet uppmanar honom nu att lämna sin post.

– Vi tycker det är klantigt av honom att bara några veckor efter valet göra en sådan här dum grej. Särskilt som han varit omskriven sedan tidigare, säger Michael Andersson.

Redan före valet kom det fram att Lennart Nilsson har dömts för såväl misshandel och hemfridsbrott som olaga hot. Platsen i kommunfullmäktige fick han efter att ha lovat att skärpa sig.

Ölen till en granne

Men Lennart Nilsson själv anser inte att han gjort något fel och att ölen var till en granne.

– Det åker politiker varje dag och köper öl i Tyskland, det gör väl alla politiker, säger han till Metro.

Lennart Nilsson uppger för tidningen att han gärna lämnar sitt uppdrag eftersom han inte är särskilt intresserad av politik. Sverigedemokraterna låter nu hans plats stå tom.

– Han var ju ersättare och det är bara vi fyra här i Mölndal, säger Michael Andersson.