Storbedragare kunde gripas – vid bank

Publicerad 2014-11-19

Åkte fast – efter inslag i Brottscentralen

På tisdagen gick polisen ut med en efterlysning i Aftonbladets Brottscentralen. Man visade namn och bild på en 47-årig storsvindlare. Mindre än ett dygn senare är mannen gripen. – Det här var ovärderligt för oss, säger polisen i Östergötland.

Förra månaden var polisen i Östergötland en storbedragare på spåren. Man visste vad han hette och var han rörde sig, men mannen lyckades komma undan. Då vände man sig till Brottscentralen för att få tag på honom.

– Vi vill ha allmänhetens tips för att stoppa den här mannen från hans brottsliga gärningar, sa Daniel Axelsson som är chef på bedrägerienheten hos polisen i Östergötland.

Misstänks ha lurat till sig 660 000 kronor

Bedrägerierna som mannen ska ha gjort sig skyldig till är främst på hotell där han bott och ätit gratis. Men han har också ett byggföretag där han ska ha lurat till sig flera hundra tusen kronor genom att beställa och hämta byggmaterial utan att betala.

– Han har också lurat personer att han är hantverkare och fått dem att betala, säger Daniel Axelsson.

Kunde gripas vid bank

Redan under tisdagskvällen kom uppgifter in om var mannen befann sig och på onsdagsmorgonen kunde man gripa honom vid en bank i Örnsköldsvik.

– Vi fick tips om att han kunde vara här. Efter viss spaning kunde vi gripa honom vid elvatiden på förmiddagen, säger förundersökningsledare Ann-Jeanette Arnkvist.

Det var tack vare tittarnas insats efter Brottscentralens efterlysning som gripandet kunde gå så fort.

– Nu är han gripen, tack för hjälpen från allmänheten. Det här var ovärderligt för oss, säger Daniel Axelsson.

ANNONS