Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

P-platser borttagna inför kungafödseln

Publicerad 2012-02-17

Karolinska sjukhuset i Solna har börjat förbereda för den kungliga bebisen

Karolinska sjukhuset i Solna har stängt av p-platser utanför sjukhuset.

Orsaken: TV-team ska kunna parkera sina sändningsbussar.

Men om kronprinsessan Victoria verkligen kommer att föda på Karolinska vet inte sjukhuset, rapporterar Svenska Dagbladet.

I väntans tider I en intervju med Aftonbladet berättar prins Daniel och kronprinsessan Victoria om bebisen alla väntar på. ”Den kan komma nu”, säger Victoria.

Snart kommer Sveriges nästa tronarvinge att se dagens ljus. Inför detta ögonblick har Karolinska sjukhuset i Solna stängt av flera p-platser vid ortopedmottagningen, som ligger nära förlossningen på sjukhusets baksida.

Räknar med stort uppbåd

Klas Östman, sjukhusets presschef, bekräftar uppgiften för SvD:

– Vi har inte fått besked av hovet om födelsen kommer att ske här, men vi förbereder oss för om det kommer att bli så. Om vi får ett stort massmedieuppbåd kan de behöva parkera en eller två sändningsbussar för att sända direkt från sjukhuset. Vi kan anta att födelsen väcker stort intresse, säger han till tidningen.

"Kommenterar inte"

De borttagna platserna har valts ut för att sändningsbussarna inte ska störa utryckningsfordon. Sjukhuset har haft kontakt med hovet, men vet inte närmare när eller var förlossningen sker.

– Vi vidtar de åtgärder vi kan för om, jag upprepar om, det blir så. I den mån någon avdelning ska stängas av är det läkarnas beslut och eventuella sådana förberedelser kommenterar vi inte, säger Klas Östman till SvD.

P-platserna kommer att vara borttagna till dess att tronarvingen är född.