Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Bror

Mordmisstänkte 22-åringen begärs häktad

Publicerad 2013-05-26

Den 22-årige man som i torsdags greps, misstänkt för mordet på Vatchareeya Bangsuan begärdes i dag häktad, på den lägre misstankegraden, skäligen misstänkt.

- Jag har precis fått besked från tingsrätten att han begärs häktad, säger den misstänktes advokat Bo Forssberg till Aftonbladet.

Det var i torsdags eftermiddag, tre dagar efter fynden av Vatchareeya Bangsuans kroppsdelar i en ödestuga i skogen utanför Boden som polisen slog till mot den 22-årige mannens föräldrahem och grep 22-åringen.

Han anhölls, skäligen misstänkt för mord.

22-åringen var den siste person som såg Vatchareeya Bangsuan i livet. Det var hos honom hon befann sig kvällen den 4 maj.

Nekar till brott

22-åringen har hela tiden nekat till att ha något med hennes försvinnande eller död att göra, och uppger i förhören att Vatchareeya Bangsuan lämnade hans bostad vid 21-tiden på kvällen och att han inte vet vad som sedan hänt.

I måndags gjorde organisationen Missing People fynd av kroppsdelar i en stuga i skogen, och i onsdags gjordes ytterligare yfynd av kroppsdelar i skogen knappt tvåhundra meter från stugan.

Kroppsdelarna i stugan var speciellt utplacerade, på ett sätt som enligt poliser kan uppfattas som rituellt.

Strax före klockan tolv i dag begärdes 22-åringen häktad, skäligen misstänkt för mordet. I morgon klockan elva hålls häktningsförhandling.

En vecka på sig

Att 22-åringen begärs häktad på den lägre misstankegraden innebär att, om han häktas som skäligen misstänkt, har åklagarna en vecka på sig innan en ny häktningsförhandling.

- Och då måste de komma upp i sannolika skäl, annars släpps den misstänkte, säger Benny Wernqvist, rådman på Luleå tingsrätt.

I framställan skriver åklagarna att 22-åringen misstänks för mord den 4-5 maj. Tidigare har de angett den 4 maj som brottsdatum.

De skriver vidare att det om 22-åringen släpps finns risk att han försvårar sakens utredning, eller undanröjer bevis.

- Det är av synnerlig vikt att han tas i förvar för vidare utredning, heter det i framställan.