Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

”En del dagar vill jag bara trycka på ctrl alt delete”

Publicerad 2013-06-27

Ett ögonblick, Carina Bergfeldt, 33...

Carina Bergfeldt.

...reporter på Aftonbladet som vunnit Stora journalistpriset och i sommar skriver krönikor varje torsdag med start i dag. Dessutom arbetar hon just nu på uppföljaren till bok­debuten ”Fadersmord”.

Hur går skrivandet?

– Det går framåt, även om jag har lite dödsångest kring det hela. Ena dagen känns allt helt ok, andra dagen vill jag bara trycka på ctrl alt delete.

Hur många länder har ”Fadersmord” sålts till?

– I går fick jag reda på att den sålts till Portugal och att vi är uppe i tio länder, det känns helt sinnessjukt! Jag längtar så kopiöst mycket efter att få hem de utländska exemplaren och sitta och bläddra i.

Och i sommar skriver du kolumner i Aftonbladet, vad tänker du kring det?

– Ja herregud, det är skit­otäckt och jätteroligt på samma gång. Aftonbladet har fantastiska kolumnister, så ribban sitter skyhögt. I min vanliga roll som reporter skriver jag ju aldrig tyckande texter och på journalist­högskolan var krönikor det absolut värsta jag visste.

Några idéer om vad de kommer att handla om?

– Sådant som engagerar och provocerar. I dag om Texas, där guvernören Rick Perry först beslutat om ny abortförbudomröstning eftersom ”Texans value life”… och samtidigt lät avrätta Kimberly McCarthy några timmar senare.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Varje gång jag inte önskar mig fred på jorden så känner jag mig som den ondaste människan i världen, men jag önskar också att min bok ska bli klar.

Fakta

Namn: Carina Bergfeldt.

Ålder: 33.

Yrke: Journalist på Afton­bladet och författare.

Bor: Kungsholmen, Stockholm.

Familj: Stor. Lite som "Tomten är far till alla barnen".

Inkomst: 612 000 kronor förra året.