Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Nils

Tågolycka i USA – minst sex döda

Publicerad 2011-06-26

En tågolycka har inträffat i den amerikanska delstaten Nevada.

Minst sex personer är döda.

Och fortfarande saknas 28 människor.

Olyckan inträffade i fredags, när en lastbil körde rakt igenom en tågbom och kolliderade med ett passagerartåg i Nevada.

200 människor fanns ombord på tåget, som var på väg från Chicago till Emeryville i Kalifornien.

Sex döda

Många omständigheter kring olyckan är fortfarande oklara.

En lokal sheriff bekräftade för AP först tidigt på söndagsmorgonen att det hittills är minst sex människor döda och säger att man nu försöker indentifiera dem.

Enligt polisen Dan Lopez är dock två personer redan identifierade: både lastbilschauffören och en tågkonduktör var bland de döda.

– Alla vill veta hur det här kunde hände. Tyvärr är den ende personen som kunde ge oss ett vettigt svar på det, lastbilschauffören, död, säger Dan Lopez till AP.

Alla stoppsignaler och bommar ska enligt polisen ha fungerat.

28 saknas

Det fattas fortfarande 28 personer efter krocken som man nu försöker lokalisera, men myndigheter uppger att de saknade kan ha gått av tåget vid någon tidigare station, eller att de varit med i krocken och sedan avlägsnat sig från platsen utan att meddela polis eller ambulans.

”Skrämde livet ur mig”

Eugene Rheault från Manchester, New Hampshire, var på väg till San Francisco efter ett besök på Yellowstone National Park när olyckan inträffade.

– Min fru och jag satt och spelade kort när vi plöstligt hörde en stor smäll. Vi såg hur gigantiska eldslågor flammade förbi fönstret. Det skrämde nästan livet ur mig, säger han till Reno Gazette-Journal.