Här imiterar polisen Armas Leif GW Persson: ”Hyllning”

Publicerad 2018-06-26

Dagen innan semester bestämde sig Stockholmspoliserna Armas och Ted för att bjuda svenskarna på ett gott skratt.

Klippet där Armas Ekstrand imiterar Leif GW Persson har fått stor spridning på sociala medier.

– Det är bara kärlek, säger Armas Ekstrand.

Jag skulle säga att det känns ganska behagligt att gå hem ehhhh, det var en hel del virrpannor som for runt på stadens trottoarer ska jag säga. Det är som alltid va, jag säger det, inför lagen är vi alla lika va, dåre som direktör va hehe aah”.

Likheten med professorn, författaren och polisexperten Leif GW Persson är slående. Men mannen i klippet heter Armas Ekstrand och är aktiv polis på Norrmalm i Stockholm.

– Det var en kul grej innan jag gick på semester. Vi tänkte att vi måste sprida lite glädje till allmänheten, och för polisen. Det är så mycket negativt annars, så vi vill nå ut med lite hopp och glädje för framtiden, säger Armas Ekstrand och poängterar att inspelningen gjordes utanför arbetstid.

Ted Eriksson och Armas Ekstrand från Stockholmspolisen.

Både han och kollegan Ted Eriksson hyser stor respekt för professorn, och tycker att han gör mycket gott för relationen mellan polisen och vanligt folk.

– Sedan ett par decennier har det uppstått en större distans mellan allmänhet och polis. GW och ”Veckans Brott” är sådant som får ett samhälle i mer samspel och ökar förståelsen för varandra. Det är också därför vi gör sådana här saker, säger Armas Ekstrand.

Armas har roat sig själv och sin omgivning med att imitera olika personer en längre tid. Att härma GW har kommit att bli något av en favorit.

– Det är bara av kärlek allting. Jag själv gillar GW jättemycket. Det är absolut inte ett hån, det är tvärtom en hyllning till honom. Jag härmar bara personer jag älskar, annars skulle jag inte bemöda mig att härma personen, säger Armas Ekstrand.

ANNONS