Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Mördaren ströp Maria med strumpbyxorna

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-01-03

Den 20-åriga Maria Møller Christensen kom aldrig hem på nyårsnatten.

På väg hem från en fest drogs hon in i en källare där hon ströps till döds med sina egna strumpbyxor.

En 48-årig man har häktats för mordet.

Maria efterlystes av sina föräldrar när hon inte kom hem på nyårsnatten från en fest i Herning på Jylland, i Danmark. Polisen satte i gång sökandet efter henne men det var en boende i ett hus i närheten som hittade den döda kvinnan i tvättstugan i källaren.

Flera vittnen kunde berätta att de sett Maria när hon gick hemåt strax efter midnatt. Hon var berusad och hade bara på sig en tunn tröja, kjol och strumpbyxor.

Gick barfota i snön

Det var flera minusgrader på nyårsnatten och polisen tror att hon var både nedkyld och förvirrad när hon mötte mördaren. Hon kan också ha gått vilse på vägen eftersom vittnen sett henne på ett område där hon vanligtvis inte brukar gå för att komma hem.

Enligt de som hade sett henne hade hon inga skor och ingen jacka när hon började gå de bara några hundra meterna mot hemmet.

Polisen har nu gripit en 48-årig man som har häktats misstänkt för mordet, skriver Ekstrabladet.dk. Mannen bor i det bostadsområde där hon hittades. Vittnesuppgifter och tips ledde polisen till gripandet. Mannen nekar till att ha dödat henne och ska nu genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.

Undersökningarna av kroppen visar att Maria blev strypt med de strumpbyxor hon hade på sig. Mördaren har också ha utnyttjat henne sexuellt.

Pappan lättad

Marias pappa säger till tidningen att han är lättad över att den polisen tror är mördaren nu är gripen.

– Det var självklart en chock först att Maria försvann och att polisen kom och berättade att hon var mördad. Så jag är lättad och glad över att polisen nu har funnit gärningsmannen, säger han till Ekstrabladet.

Maria bodde hemma hos sin pappa när hon försvann eftersom hennes föräldrar var skilda.