Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Polis jagar misstänkta efter skjutning – kulor träffade hotell

Publicerad 2022-09-07

En ung man skadades svårt i skjutningen i Västerås.

Flera skott avlossades och ett hotell i närheten träffades av kulorna.

En eller flera gärningspersoner flydde från platsen i bil och är fortfarande på fri fot.

En ung man vårdas fortfarande på sjukhus efter gårdagens skottlossning på Hässlö i Västerås. Mannen fick opereras akut efter att det konstaterats att han fått livshotande skador i skjutningen.

Flera skott avlossades och en närliggande hotellbyggnad skadades av kulorna. En andra man som befann sig med den skjutne mannen riskerade också att träffas och är också målsägande i ärendet.

Polisen sökte efter gärningspersoner med hjälp av både hund och helikopter men lyckades inte lokalisera någon misstänkt. Den eller de som skjutit försvann från brottsplatsen i en personbil.

Under onsdagen fortsatte utredningsarbetet, bland annat genom att följa upp de spår som säkrades på brottsplatsen.

Händelsen utreds som mordförsök.

Kopplas till kriminell miljö

– Fokus just nu ligger på att identifiera och gripa den eller de som skjutit eller på annat sätt har varit delaktig i brottet. Lokalpolisområdet använder den resurs som finns tillgänglig och flera olika kompetenser för att komma framåt i utredningen, säger polisinspektör Carin Lenke som är tillförordnad lokalpolisområdeschef i Västerås i ett pressmeddelande.

Polisen misstänker att det finns ett tydligt motiv bakom skjutningen och att den har en koppling till den kriminella miljön. Exakt vilken motivbilden som ligger bakom skottlossningen är dock ännu oklart för polisen.

– Polisen lägger dagligen ner ett stort arbete mot personer i den kriminella miljön och det ger, förutom en större möjlighet att förhindra brott, också bättre förutsättningar att utreda en skjutning när den sker, säger Carin Lenke.

Polisen gör bedömningen att risken för nya våldsbrott på Hässlö inte har ökat efter skjutningen.

Följ ämnen i artikeln