Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Ingrid, Inger

Misstänkte polisens sms om mordnatten

Publicerad 2013-10-14

Polismannen Lars Trøen van Hoegee, 41, misstänks ha mördat Linn Madelen Bråthen, 33, genom att kasta ut henne från en bro.

Mannen sitter häktad för mord men förnekar brott.

Nu går utredare igenom privata Skype-meddelande i jakt på ett möjligt motiv.

Linn Madelen Bråthen, 33, hittades död vid en bro i norska Brevik den 3 augusti. Kvällen innan hade hon varit på en fest med några vänner.

Dödsfallet utreddes inledningsvis som ett självmord. Det hela tog en snabb vändning när en kollega till Lars Trøen van Hoegge berättade att han sett de båda promenera på bron tillsammans. Promenaden hade även fångats på bild av en övervakningskamera.

Kollegan skickade ett sms med texten "Var det dig jag såg på bron i natt" till Lars Trøen van Hoegee.

"Nej, du måste ha blandat i hop mig med en annan" fick han som svar, enligt norska VG.

Vittnen hörde rop på hjälp

Enligt polisen är detta en av polismannens lögner i den pågående mordutredningen. När han inledningsvis förhördes hävdade han att han inte alls befunnit sig på bron. Senare ändrade han sig och menade att Linn Madelen sagt till honom att hon ville ta sitt liv innan hon hoppade. 

Polisen tror inte på förklaringen utan misstänker att han ligger bakom hennes död. Flera vittnen ska ha hört Linn Madelen ropa på hjälp vid den aktuella tidpunkten. Dessutom anser polisens utredare att det är märkligt att Lars Trøen van Hoegee inte larmade om självmordet med tanke på hans yrke. I stället gick han hem och la sig, skriver VG.

Går igenom Skype-meddelanden

Linn Madelens sambo har känt den misstänkta polismannen i 36 år.

I jakt på tänkbara motiv har utredarna gått igenom en mängd meddelande som Lars Trøen van Hoegee och Linn Madelen Bråthen skickat till varandra på Skype.

Meddelandena har inte varit kända för några av deras vänner och kan innehålla en lösning till det som inträffade under mordnatten, skriver VG.

Lars Trøen van Hoegee förnekar brott.